lauantai 14. marraskuuta 2015

Ruuhkavuodet

Blogista lähes vuosi taukoa. Otsikosta löytyy syy. Jos elämään sisältyy töitä, opiskelua ja perhettä, niin ei ole vapaa-ajanvietto ongelmia, koska ei ole vapaa-aikaa ;) On vaan täyteen suunniteltua kalenteria ja kiirettä, joka ikinen päivä. Onneksi kuitenkin osaan joitain asioita pudottaa pois päiväohjelmasta ja yksi niistä on ollut tämä blogin kirjoittaminen. Nyt syksyllä olen kuitenkin miettinyt, että haluaisin pitää tätä blogia yllä, koska tämä on myös ollut tietynlainen treeni/ kisapäiväkirja, josta olen pystynyt asioita tarkistamaan jälkikäteen. Eli jonkinlaista jatkoa on nyt luvassa :)

Nyt syksyn aikana olen itse kärsinyt motivaatiovajauksesta agilityn suhteen, mikä on varmaan johtunut liian täyteisestä elämästä ja väsymyksestä. Lisäksi mieltä on vaivannut Miinan vaisuus arjessa, joka nyt ilmeisesti kuitenkin johtui touko-kesäkuun vaihteessa olleista juoksuista. Sterkkausta olen nyt joka juoksujen jälkeen miettinyt. Ehkä toteutankin sen tämän kauden päätteeksi. 

Syksy lähti käyntiin niin, että meidät valittiin oman seuran tehoryhmään. Tällä kaudella treenaamme HSKH:n arvokisaryhmässä. Lisätietoja täältä. Päävalmentajana toimii Sanna Lehtonen, lajivalmentajina Ville Liukka ja Jenna Caloander. Ville on vastannut koulutuksesta nyt syksyllä ja Jenna keväällä. Sanna on järjestänyt alkukaudesta testausta, luentoja sekä vetänyt yksittäisiä treenejä. Sannaa olen hyödyntänyt kauden suunnitelman laatimisessa sekä omatoimitreenien suunnittelussa. 

Lisäksi treeniohjelmaan kuuluu Jennan ratatreenit Agility Akatemialla kahden viikon välein. Näiden lisäksi Meri Alku kouluttaa meille puomia. Sitä nyt työstetään paremmaksi; vahvistetaan pysähtymispaikkaa, lisätään itsenäisyyttä ja vauhtia laskevalle osalle. 


Tämän kauden tavoitteena on parantaa Miinan estefocusta ja itsenäisyyttä. Parantaa minun liikkuvuutta sekä radanlukutaitoa. Kokonaisuutena näistä syntyy määrätietoisia  Kisatavoitteena on tietysti saada osallistumisoikeus SM-kisoihin ja maajoukkuekarsintoihin sekä hyppyvalionarvon saavuttaminen.


Tänään oltiin Miinan kanssa kisailemassa Ojangossa BATn kisoissa. Tuomarikattauksena oli Savioja, Luomala ja Lahikainen. Kivaa ja poikkeuksellista, että medit saivat nauttia kolmen eri tuomarin radoista.

Rata 1: HYL
Eka radalla hukkasin hetkeksi siivekkeen ympäripyöräytyksessä koiran ja Miina tekee ovat ratkaisunsa. Jalkaterät näyttää, että hyppää ristiin. Ja niinhän Miina tekee :) Sitä ennen oli kuitenkin jo tullut klassinen virhe kepeillä, oikein sissään, ei taivu kuitenkaan kakkos väliin. Video. 

Rata 2: 0, sij. 3. 
Toisella radalla kiirettä pitää, mutta kerkiän :) Toka vikassa sokkarissa tunnen Miinan kantapäissäni. Sitähän ei kuitenkaan lasketa :D Nollaa pukkaa, sijoitus 3. Video. 


Rata 3: 5
Kolmannella radalla rima tipahtaa jo heti alussa. Videolta en kyllä mitään syytä havaitse. Liian niukka hyppy. Muuten todella sujuva ja hyvä rata. Kolmessa kohtaa muutin lennosta ohjaussuunnitelmat meille ei niin tyypillisiin ohjauksiin ja ne kaikki toimi :)
Kolme rataa oikein hyvällä fiiliksellä! Tätä lisää :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti