perjantai 9. tammikuuta 2015

Vuoden aloitus - reipasta meininkiä!

Melkein puuskututtaa vieläkin! Tänään oli vuoden ekat ohjatut treenit Akatemialla. Juha oli kyllä suunnitellut varsinaisen kinkunsulattelu rallattelun sinne. Radassa oli muutamia mielenkiintosia kohtia;
1. Kepeille vienti
2. Putkelta 5 oikeaan suuntaan kääntyminen
3. Aalla jarrutus
4. Pimeä putki 14
5. Suora 23-25 ja aalle kääntyminen

Kepeille vienti onnistui heti ekalla! Wuhuu! Juha hieman vinkkasi neljän päivän ajalta millä siinä kohtaa on tullut menestystä. Meilläkin toimi, pieni puolvalssi ja peruutus keppejä kohti. Pienellä liikkeellä lähetys kepeille. No problem.


Putkea 5 tehtiin ekana niin, että jäin putken sisäkurviin ja ohitin putken ulostulon. Hieman kiire ja 7-8 välille tuli takaaleikkaus. Jotta me saadaan tehdä takanaleikkaamalla joku kohta siihen täytyy olla todella hyvä syy. Nyt ei ollut, mars jalat liikkeelle! Miinalla hyvät ja varmat kepit. Niinpä jäin ihan keppien alkuun venailemaan, lähetys putkeen ja juoksua putken oikealta puolelta. Näin ehdin hyvin tekemään 7 taakse valssin, 8 valssi ja 8-9 sokkari. Eikä siis ollut mitään ongelmia putkelta kääntymisessä.


Eka jarru (shhhhh) aalla tuli myöhään ja M rallatteli viis metriä pitkäksi. Se on kyllä niin hauska, ehkä jopa hieman nolo, kun painelee täysiä ja hoksaa ettei tiedäkään mihin mennään. Seuraava toimi täydellisesti, hyvin alas lyhyellä askeleella ja tiukka käännös.  Hetken päästä tulikin käskytys moka aalla "ylös-kiipee-kiipee" (=pysäytys) ja arvatkaa mitä Miina tekee?? On-offin!!! Voiko olla totta, M osaa erotella käskyt?? Sekoilin nimittäin viime Jenna yksärillä käskyissä puomilla ylös-mene-mene (=juoksu), ja M katsoi mua ja juoksi puomin läpi. (Tuli vähän muutakin säätöä sen jälkeen, mutta näki katseesta että se kysyi ootko ihan tosissas.) Seuraavaksi aalla käskytys oikein (ylös-mene-mene) ja tulee loistava juoksari. :) On muuten ollut agilityuran paras päätös siirtyä aalla juoksukontaktiin!


Pimeä putki 14, siihen suunnittelin sokkarin 13-14 välille niin että M jää minun ja putken väliin. Ajoituksen kanssa tarkkana, mutta minulle luontevin ratkaisu. Juha ehdotti pakkovalssia, jonka ajoitus oli vielä haastavampi ja lähes aina koiran vauhti tyssäsi ennen putkea. Ja uudelleen, ja uudelleen.... Jos olisi ollut kisatilanne niin olisin tehnyt sokkarilla. No miksi en vaan lähettänyt sinne pimeään putkeen? Kun ei hae niin ei hae. Samantyyliseen ongelmakohtaan lopetettiin kausi ja taas ollaan saman asian äärellä. Kerran tätä oon käynyt yksikseni ratkomassa, mutta kertatreeni ei riittänyt ;) Tarttis tehä jottain ja usseemmin!


No jos sain juosta suoraa miljuuna kertaa tähän suuntaan niin sitten sain juosta samaan suoraa miljuuna kertaa toiseen suuntaan. Rataantutustumisessa en nimittäin ollut hoksannut ollenkaan, että aalle pitäisi jotenkin kääntää :) M rallatteli 25 hypyn lennokkaasti aika pitkäksi niin samaa juoksulinjaa jatkamalla pääsi kätevästi aan ohi. Aika tiukalla rytminmuutoksella ja käskytyksellä sain Miinan vihdoin kääntymään. Toki voi olla, että sitäkin väsytti eikä ois enää huvittanut kiipeillä ;)


Mahtitreenit! Flunssa ja joulumässäilyt kyllä painoivat jaloissa. Ei muuta kuin kohti parempaa kuntoa 2015!


P.s. Ihana nähdä taas onnellinen ja iloinen M! Laamakausi päättynyt :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti