sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Parit kisat - kootut selitykset

Eilen oltiin kisailemassa oman seuran kisoissa Vuokkosilla. Ja kyllä, oli ihanaa edellisviikonlopun Purinan kokemuksiin verrattuna. Vuokkosilla oli tuomaroimassa Esa Muotka yhden agiradan ja Anders Virtanen hyppärin ja agiradan verran. Semmonen tutina mulla on, että Muotkan radalta ei ikinä olla saatu edes tulosta, koska langetaan Esan virittämiin ansoihin toinen toisensa perään. Mutta tämän päivän rata ei ollut kyllä sitä "normaalia Esaa" =pituus tyhjyyteen, hankala keppikulma + kepit seinään, putki/kontaktierottelu. Tämän päiväinen rata oli miellyttävä, eikä kyllä sisältänyt ansojakaan. Kummallista! Tältä radalta saatiin läheltäpiti nolla. Radan alussa oli violetti mutkaputki, jossa Miinalla kesti pitempään mitä ajattelin ja ehdin valssimerkkauksen tehdä ennen kuin Miina saapui pelipaikoille ja tästähän sitten tuli hieman epäselvyyttä mitä oli tarkoitus tehdä. Ihmettelen kyllä miks se juoksee lähes mun syliin, mutta saatiimpa tämän kohtaamisen jälkeen juonesta kiinni. Puomin alasmeno-l o i k k a  ois saanut jäädä tekemättä ja olisi kyllä pitänyt ottaa kainalokyyti maaliin. Monessa kohtaa olen aika myöhässä, mutta selvitään. Aan juoksuhan on aivan mainio. Tasainen laukka läpi esteen ja osuu riittävän hyvin kontaktille. Keppien aloitus varma. Harmillisesti Miina kaatuu tuossa viimeisessä putkessa! Hyvä rata, harmi tuo oma rytmitysmoga tuossa alussa. Videosaastetta täällä.

Seuraavana oli hyppäri Andersin käsialaa. Tavoitteena onnistua kepeille ohjauksessa. Alussa aika laiskaa ohjausta ja turhan pitkälle hyppää kakkos esteen. Jos vaikka opettelesin lähettämään Miinan putkiin niin etten itse melkein sinne sisälle rynni :D Kepeille lähestys onnistuu loistavasti, mutta tuuletellessani tätä, en yhtäkkiä muistakaan mikä mahtoi olla se kasihyppy! Ainiin, keppien jälkeen piti tehdä valssi eli se on varmaan toi. Shelttipyörähdys ja eri siivekkeen ympäri kuin olin suunnitellut jatketaan matkaa. Jos jotain edistystä on tapahtunut niin ainakin tässä. Aiemmin ois hanskat tippunut ja homma mennyt seis. Andersin kieltokäsi ei kovinkaan herkästi noussut, kun katoin muittenkin suorituksia, meillekään ei kieltoa tästä tule. Käsi nousi vaan ihan todella selkeistä kielloista. Ihan radan lopussa pakkovalssi ei informoi Miinaa riittävästi ja en saa Miinaa hyppäämään, tästä kielto. Voi vitalis! Niin lähellä, MUTTA. Tässä video.

Viimeisenä oli Andersin agirata. Rata tuntui pitkältä kuin nälkävuosi. Aika paljon kiemuraa ja hallintaa 21 esteen verran. Ensimmäistä kertaa kisaradalla oli edessä juoksuaa historiassa jarrutuskohta. Myös kepeille rytmittäminen nousi teemaksi. Ratojen alkukohdat koen usein hankaliksi. Saattaa  tulla jäätyminen tai joskus on vaikea päästä heti rytmistä kiinni. Nyt oli vuorossa ikävä lähtötilanne, kulmittainen takaakierto. Tässä osa meni tekemään pakkovalssia esteiden väliin, mutta minä halusin jäädä puomin vasemmalla puolelle niin pakkovalssi ei ollut järkevä vaihtoehto. Toisekseen pakkovalssit mitä näin oli kyllä luokattoman huonoja, myöhässä ja koirat rallatteli monta metriä pitkäksi. Kakkos-kolmosvälissä Miina ilmeisesti lukee minun rytminmuutosta/ vastakättä välistävedoksi ja niinpä kipaisee esteiden välistä. Se oli siinä! Puomin alasmenolle on kyllä tullut vauhtia juoksuaan myötä! Taas olen siellä putken suulla varmistamassa ja sokkari ennnen aata vaihtuu takaaleikkaukseksi. No tulipahan sekin testattua kisoissa, hyvin toimii! Jarrua aalla, sekin toimii ja aa osuu. Erityisen tyytyväinen olen putken jälkeiseen niistoon. Miina pyörähtää hyvin ja itse pääsen hyvin irti. Olisin ehtinyt ennen keppejä sokkariin, mutta olin suunnitellut takaaleikkauksen. Sen jälkeen ei sitten oikeen irtoo ja hanskat tippuu. Keinun päätyyn menoa täytyy kyllä vahvistaa, en tykkää yhtään! Videota.

Varsin tyytyväinen olen näihin ratoihin. Kyllä nämä viitoset joku päivä pyörähtää nolliksi :)

Edellisenä viikonloppuna oltiin kisaamassa Purinalla, kisat heti aamusta. Väsyttää ja paleltaa. Onneksi oli lumi maassa (jotain hyvää ja ihanaa) ja onneksi olin ilmoittautunut vaan kahteen starttiin! Syväjää saavutti ainakin minut aika äkkiä, vaikka päällä oli talvitamineet. Tuntui ettei Miina liikkunut kunnolla.

Tuomarina oli Markku Kaukinen hups! siis Arto Lainen (ihmettelinkin miten se oli niin eri näkönen kuin viimeksi :D). Kiitos Katja korjauksesta! Ihan kivoja ratoja, ehkä jopa helpohkoja? Eka radalla keppivirhe aloituksessa. Miina tuijottaa mua ja liian lähellä keppejä hoksaa, että ai tonne vai? Sisälle väärältä puolelta. Aa osuu, mutta puuAa on hiukan liukas ja harjan ylittävän loikan arvelen jäävän lyheksi niin osuma näyttää tulevan aika ylös.

Toinen rata oli myös miellyttävä. Kokonaisuutena hyvä rata, ainut vaan, että minusta näyttää videolla, että Miinan laukka on lyhyt ja pomputtava sekä hyppääminen työlään näköistä. Aan osumassa olisi toivomisen varaa. Joka tapauksessa mielellään kisakirjaan otettiin merkintä ja sijoituksissa oltiin neljänsiä. Kännykkävideo.

Tähän loppuun vielä Janne Karstusen syksyn viimeisestä treeneistä videokimara. Aina ei mene ihan putkeen :)


Joulun kisatauko alkoi nyt ja pari viikkoa treenitaukoa joulukuun puolivälistä lähtien. Kyllähän tässä tauko onkin ihan tervetullut!3 kommenttia:

 1. Upeat juoksarit A:lla. Kakkosradalla kiitää kyllä joku muu luulen :-)

  VastaaPoista
 2. Hienoja ratoja, kuten aina! Liikut niin hyvin ja Miinan vauhti säilyy tasaisena. Minäkin toivon että Elmon vitoset kääntyisivät nolliksi! Niitä vitosia meinaan sataa!! :) Purinalla eikös tuomarina ollut se Laitinen, Markku ei ainakaan ollut. Mutta kylmää oli ainakin!! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos tarkkaavaisuudesta lukijoille! :) Markku tai Arto, Java tai Miina, ei kait se niin tarkkaa :) Joku mies ja joku merle...

  Nyt ehkä häröilyt korjattu?

  VastaaPoista