tiistai 18. marraskuuta 2014

JuoksuAa

Elokuun lopussa polkaistiin käyntiin juoksuAa projekti Miinan kanssa. Pari vuotta työstin aalle nopeata pysäytystä, enkä ikinä onnistunut saamaan tasalaatuisia suoritteita. Enemmän ja vähemmän himmailua riippuen kuun asennosta ;)

Oli aika hypätä tuntemattomaan. Menetelmäksi valitsin boksin ja Jennan kimppayksereissä kerran kuussa tsekattiin yhdessä tilanne ja jatkotreenit seuraavaan kertaan. Useat, jotka ovat tätä juoksuAata lähteneet opettamaan ovat tehneet todella paljon flatworkiä ennen aalle siirtymistä.

Me siirryttiin jo ekassa treenissä aan alasmenolle murtamaan pysäytystä. Toki tämän treenin jälkeen kotona tein flatworkiä lähes päivittäin pari-kolme viikkoa ja aina ojangossa olessa tein aan alasmenoa noin puolesta välistä yhdellä laukalla boksiin. Sen jälkeen aloin vuorottelemaan pelkkää alasmenoa, koko aata, kehikolla ja ilman.

Oma perhetilanne hiukan rajoittaa tuota ojangossa käyntiä niin treenit tämän asian kanssa ovat olleet hieman sykäyksittäisiä. Kuukausi sitten olin aika jumissa tämän kanssa, huteja tuli pajon, videointi oli hankalaa, hallissa ei säädettävää aata ym. Sitten tuli treenit, joissa koko aata tehdessä huteja tuli enemmän kuin osumia. Piti laittaa mietintämyssy päähän ja miettiä mitä pitäisi tehdä.

Arvelin, että madallettu aa saattaisi auttaa (tähän saakka olin siis tehnyt täyskorkealla pelkästään). Madalletulle aalle treenaamaan ja sieltähän alkaa tulla tasalaatuisia suoritteita! Uskon, että madalletulla aalla Miinan oli kevyempi mennä ja säilyttää laukka toivotunlaisena. Samalla treenikerralla varsin tein myös täyskorkealla muutaman toiston, laukan rytmi muuttui ja viimeinen laukka oli liian eteen päin ponnistavan näköinen. Loppuun vielä madalletulla muutama toisto ilman ongelmia.

Läpimurto mun mielestä tapahtui viime lauantaina. Madalletulla aalla huippuhyviä ja tasaisia suoritteita ja normaalilla aalla myös tasaista sarjaa eikä yhtään hutia :)

Tänään olikin Jennan yksäri ja tasainen sarja jatkui. Joukkoon mahtui yksi huti ja sen syykin selvisi videolta, väärä lähestyminen. Otin videolta kuvasarjan, joka on tässä alla. Valitettavasti kuvat heikkoja, kun kuvasin ne tabletin näytöltä kännykkäkameralla, mutta itselle oli varsin havainnollistavaa miten eri tavalla aan suoritus lähtee liikkeelle.

Tässä ylemmässä kuvasarjassa näkyy Miinan peruslähestyminen, jolla suorittaa aan neljällä loikalla ja osuu hyvin kontaktille.  
 
12

 


3

Tässä alemmassa kuvasarjassa näkyy hutin lähestyminen eli ponnistus ensimmäiseen aa-kosketukseen tapahtuu todella kaukaa ja kolmannen kuvan asennosta on aika vaikea lähteä ylipäätään ylös kiipeämään. Voi videointi, sitä pitäisi jaksaa tehdä enemmän! 
Laitan vielä tähän loppuun muutamia videoita tämän päivän treenistä :)

Huti 

Käännöksiä otettiin ekaa kertaa näissä treeneissä ja näiden treenaaminen jatkuu. Lisäksi pitää varmistua siitä, että eteneminen onnistuu myön minun jäädessä taaemmas sekä pienellä vauhdilla lähestyttäessä. On ollut ihanaa saada tämä homma toimimaan ja on ihan huippua lähteä testailemaan tätä kisoihin (jo viikonloppuna)! 

Isot kiitokset kuuluu kaikille treenaamisessa avustaneille ja avuliaasti kokemuksiaan jakaneille! 

Kun riittävästi ramasee, voi kellistää vaikka keskelle lastenhuonetta :)
2 kommenttia:

 1. Huippua! Onneks oli Jenna ja Seppo luotsaamassa projektia, mitähän olis tullut ilman?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Ois tullut jotain ihan muuta! Suosittelen että projektia jonkun valvovan silmän alla :) Toki duuni täytyy tehdä, mutta ainakin meille sopi hengen nostatus ja jatkotreeniohjeet kuukauden välein. :)
   Toki joku jolla on aikaa treeneta, tekee tämän valmiiksi parissa viikossa :)

   Poista